Fordyb dig

Væsner

Kentaur

En kentaur er halvt meneske halvt hest. De blev skabt, da en præst blev forelsket i Zeus' kone Hera. Zeus straffede præsten ved, at forvirre ham så ahn landede i en sky, og troede, at han var Hera. Ud af denne sky opstod kentaurne, der både kan være evnlige og gæstfrie, men og så dræbelige og fjendtlige.


Picture

Sfinx

En sfinx er et fabeldyr fra det gamle Egypten. Den har en løvekrop, men et kvindehoved. Den er kendt for at stille gåder.
Picture

Grif

Griffer er bevingede uhyrer med løvekrop. De menes at stamme fra Lilleasien.
Picture

Pegasus

Pegasusser er bevingede heste, der kun kan tæmmes af jumfru‐prinsesser. De skinner for det meste sølv.
Picture

Medusa

Medusa blev skabt af Gaia, for at hjælpe hende i kamp. Der blev "født" tre af dem.  De ligner menesker bortset fra slangehåret, guldvinger og bronzehænder. og så var de utroligt smukke. Det suden havde de den specielle egenskab, at deres blik kunne forstene.
Picture

Minotauros

Minotauros var halvt meneske, halvt tyr. Hans ben var meneskeben, og hans arme var også. resten af kroppen var tyr. Også hjernen. Den egentlige Minotauros, blev holdt fanget i en labyrint af kong Minas. Minas beordrede hvert år syv unge mænd og kvinder, af høj status, til komme til ham. De blev ført ind i labyrinten, som føde for Minotauros. Senere satte Thesseus en ende på det, ved at dræbe uhyret. 

 

PictureHer ser vi Thesseus dræbe Minotauros, inde i labyrinten.

Kyklop

Kyklop hedder på græsk "kyklops", hvilket betyder "rundt øje". Som man kan høre på navmet har kyklopen ét stot øje, lige midt i panden. Kykloperne arbejde for Hefaistos, i hans undervans-smedje. De var børn af poseidon, og meget elsekede af guderne, der altid sørgede for at, kyklopernes jord var meget fruktbar.

Læs også Pholyfemos under " Myter".