Fordyb dig

Regler.

Bordtennis er et boldspil for 2 eller 4 spillere. Duble og single. Man får den lille hvide bold over nettet, ved hjælp af et bat, som består af et skaft af træ, og en belægning på hver side.

Man spiller om sæt. Man spiller bedst ud af fem, eller syv. Hvert sæt går til elleve, men man skal altid vinde med to point, så hvis der står 10-10, skal man spille til man har vundet med 2 point. Så man spiller længere op en elleve. Man har 2 serve hver gang, men hvis man kommer op over 10 - 10 er der mach bold, så man skiftes til at serve ved hver bold OVER 10 - 10. Man får point ved at være den sidste der får en lovlig bold over nettet og modstanderen fejler.

Hvis bolden rammer bordet 2 gange, gulvet eller sig selv inden man tar’ bolden, har man tabt pointet, og det går til modstanderen. Man må ikke ramme bolden med sit bat to gange.


SERVE.


I en serv skal man kaste bolden 16 cm op i luften før man server, eller serven er ulovlig. Man kan også lave netserv. Hvis bolden snitter nettet, og ryger over på modstanderen side, er den omserv.  men hvis den rammer nettet og ikke rammer modstanderens side, har man tabt bolden, og modstanderen får point. I duble server man også to gange. men hvis man kommer til at serve lige op, bliver det kaldt ’gammel’ og modstanderen får point. i serve kan man lave forskellig skru, men det kan du læse om lige nedenunder. 


SKRU.
når man server kan man serve med skru. Der findes forskellige måder at skrue på. Der er : overskru, underskru, sideskru og fejlskru. Hvis modstanderen ikke ser hvad der er i, kan han måske ikke ta' bolden, og så får den der har servet point. Det er en måde at forvirre modstanderen på.


SLAG.

der findes forskellige slag i bordtennis. som f. eks et kontraslag, et lup og prik.