Fordyb dig

Rejsemål
”At rejse er at leve” udtalte en hvis Hr. Andersen… Her er 10 oplagte rejsemål...

Picture
10. Alanya, Tyrkiet. Alanya ligger ud til middelhavet på den tyrkiske sydkyst. Alanya er med årene blevet et populært rejsemål, og er i dag en stor turistby med en gammel bykerne.                                                                                                                    Mange af turisterne kommer Fra skandinaviske lande eller Holland.
Ud for byen på en klippefyldt halvø, hvorpå der ligger en borg ruin, borgen blev opført i 1300 tallet. Ifølge eksperter, der har været der, er det dog ikke et most at se ruinen.

9. Sunny Beach, Bulgarien. Er en by på Sortehavskysten i Bulgarien.
Sunny Beach er Bulgariens største turist rejsemål, med mere end 120 hoteller, som i en årrække har udvidet byen.             Byen har ikke mange faste indbyggere, men i sommer månederne besøges byen af flere tusinde turister

8. Rhodos, Grækenland. Rhodos er Grækenlands næst største Ø (kun overgået af Kreta).
I antikken lå der en gigantisk statue på Rhodos, den var over 41 meter høj.
I dag er statuen desværre væk, da den kun fik lov til at stå i 56 år, inden Rhodos blev ramt af et jordskælv der ødelagde statuen totalt.

7. Gardasøen, Italien. Gardasøen er en sand turist magnet, og i sommer månederne er der flere turister, hovedsagelig danskere, end de ”indfødte” italienere.
Lago de Garda, som søen også kaldes er Italiens største sø.

6. Route 66, USA. Route 66, er egentlig bare en meget lang hovedvej der går tværs over USA, men er af mange motorcykel entusiaster nærmest blevet kult, dels på grund af dens længde og dels på grund af naturen omkring, den grænser blandt andet op til Gran Canyon..

5. Kreta, Grækenland. Kreta er nok det største rejsemål i Grækenland, men øen har skam også en gloværdig historie.
Ifølge den græske mytologi var øen fødeegn for den højeste gud, Zeus, det var også her at Minotaurus fortærede unge kvinder, indtil Theseus dræbte den i labyrinten, hvor den holdt til…

4. Mallorca, Spanien. Mallorca er en af Spaniens største ferie øer, Ligesom de andre baleariske øer. Øen er nærmest blevet synonym med masseturisme, og det var til denne ø at det danske rejsebureau Spies sendte de første gæster i 1957.

3. Lanzarote, Spanien. Lanzarote er en vulkanø, der er "bygget op" om vulkanen Timanfaya, der fortsat er aktiv. Lanzarote er et yndet turistmål for mange spaniere, der oftest holder til mod syd, samt de andre europæere, der for det meste holder til i det nordlige Spanien.
På den nordøstlige side af øen, findes Club La Santa, hvor mange idrætsfolk rejser til, for at prøve de sportsgrene der kan tilbydes i centeret.

2. Phuket, Thailand. Thailand er blevet et yndet Rejsemål, dels på grund af det dejlige klima, og dels på grund af de meget billige rejser. Phuket er Thailands største Ø.
Før i tiden var Phuket´s økonomi basseret på udvinding af tin, men i dag er det nærmere turisme de tjener penge på.

1. Gran Canaria, Spanien. Navnet ”Gran Canaria” emmer jo´ af 60 erne, grisefester og drink ved poolen.
Gran Canaria ligger i det Kanariske øhav, ud for Afrika, men tilhører alligevel Spanien.

Så nu ved du, hvor du skal tage hen på ferie...

Kilde: Wikipedia, Stig Elling og Turen går til..