Fordyb dig

Om hunde

Man siger, at hunden er menneskets bedste ven .Vi ved ikke hvorfor. Men vi ved, at på Grønland bruger man hundene som arbejdshunde ,og i Kina spiser man hundene. I Danmark bruges hunde mest som kæledyr. Viste du ,at der er der 214 hunderacer i Danmark ,og der er mere end 800 hunderacer i verden. Viste I ,at en hund sveder ud af tungen.                                                       

Hvalpe: En hvalp er klar til at forlade sin mor, når den er 8-12 uger gamle. Hvis en hvalp kommer hen til et nyt hjem, skal den ha lov til at undersøge huset. Når hvalpe leger, bider de hinanden meget forsigtigt, og de lader ofte som om at de slåser.   

Når en hund er glad: Når en hund er glad logrer den tit med halen den kan også løfte hovedet op for at vise den gerne vil lege. Når en hund er bange for noget forsøger den at se lille ud som muligt den stikker også halen mellem benene og lægger ørene fladt ned mod hovedet nogen gange kryber den også sammen eller helt væk. 

 Træning: Begynd at træne din hund når den har lært, at det er dig der bestemmer. En hvalp skal have at vide, når den har gjort noget godt eller noget forkert.

Når hunden skal luftes: Du skal lufte din hund mindst to gange hver dag. Prøv at gå et sted hen, hvor den kan løbe sikkert uden snor på. Sørg for at holde din hund i snor de første gange du lufter den, på et sikkert sted så den vænner sig til omgivelserne.Picture