Fordyb dig
Kin-ball`s historie

Kin-ball blev opfundet i Quebec (Canada) i 1986 af mr. Mario demers. Hr. demers var erfaren lære sammen med sit team, allerede har udlandet mere end 28.000 idrætslære, træner, dommer og beslutningstagere i kin-ball sporten. I kin-ball kræver det samarbejde, teamwork og god sportsånd.

Spilles værdier

på grund af sin enestående overskrift, er denne sport let at lære og man skal være meget hurtig det er meget underholdene. I kinball er alle lige. Spillets pointsystem sikrer, at alle kommer til at score, og at alle spiller kommer til at røre bolden, alligevel forbliver det et konkurrencedygtigt og spændene spil

 

internationaludbredelser 

 det er nu Canada, USA, Japan, Belgien, Danmark, Tyskland, Spanien, Frankrig, Argentina, Schweiz, Brasilien, Malaysia og Sverige, Der er i øjeblikket mere end 3,8 millioner spillere på verdensplanen, det er en meget populær sport i disse lande. Det er en sport, som fremkalder en passion hos spillerne og vækker nysgerrighed blandt de uindviede.

 

Anerkendelse

Kin-ball er forbundssport, som er anerkendt af adskillige nationale sammenslutninger for idrætslærer og endda nogle ministerier, i Japan er det nu en officiel sport som er en del af uddannelse i folkeskolen, det er en perfekt spil til at lære samarbejde.

 

De olympiske lege og VM

Kin-ball er blevet meget kendt i de olympiske lege. Første gang de skulle til ol var det i Quebec i juni 2001 (med deltager fra Canada, Japan og Belgien) siden har er været afholdt VM hvert år i oktober. i VM stillet danskerne et herrehold op på 5 mand. næste gang der afholdes VM er i 2011 i japan.