Fordyb dig

Neglelakkens historie
For mange år siden 5000 år før Kristus og 300 år  efter Kristus Gik Egypterne, Grækerne, Romerne meget op i renlighed og man har fundet beviser på at kvinderne i det gamle Egypten dekorerede deres håndflader, negler, fodsåler røde med hennafarve. De filede og polerede også neglene og smurte dem med f.eks Olie, Parfume og salver. De brugte også pinde til at rense og skubbe neglebåndet ned med. Og sten til at file neglene med. Egypterne var meget fremme i tiden med hensyn til kropspleje og dekoration. Men det blev hurtigt glemt!
Det kom på mode igen at dekorere neglene i 1800
·          1800- Det kom på mode at have mandel formede negle der var korte og let spidset, der var let indfarvet parfumeret rød olie og poleret med vaskeskin.
·         1830- Introducerer en fodlæge ved navn Sitts brugen af træpinde til at skubbe neglebåndene ned med. Inden da brugte man enten metalværktøj eller syrer.
·         1900- Den første neglelak opfindes, det er en skinnende klar og rosa farvet, men Den holder desværre kun en dag.
·         1910 - Firmaet ”Flowerly Manicure Produkts” fremstiller neglefile af metal og  af træ dækket med granatstøv
·         1917 - I en annonce i modebladet Vogue opfordrer man kvinderne til at lade være med at skære eller klippe deres neglebånd og  i stedet for bruge neglebåndsfjerner i form af creme, efterfulgt af politur ( pudsning)til neglene, neglelak, træpind til at skubbe neglebåndene ned med og neglefil.
·        
1920 - Er stumpfilmens ( film uden lydspor) stjerner kendt for deres lillepige look med kort hår og slanke figurer. Der fuldendes helt af de korte, ufarvede negle.
Udviklingen af lak til biler skaber også mulighed for fremstilling af hærdende, farvet neglelak.

·        
1925 - Den første rigtige neglelak kommer på markedet. Den blev kun lagt på midten af neglen. Så den hvide måne og nogle gange også spidsen blev holdt fri for lak. neglebåndene klippes ned og neglen files spids.
En amerikansk bog om takt og tone advarer kvinder mod at bruge for skrigende farver på neglene.

·         1927 - Firmaet Max Factor lancerer Society Nail Trint, en lille poselænskrukke med en rosa creme. Cremen gnuppes godt ind i neglende og giver en naturlig rosenrød farve. Også en hvid lak lanceres. den lægges under neglens spids for at skabe den effekt, som vi i kalder fransk manicure
·          1929 - En parfumeret neglelak lanceres men bliver ikke et popular
·         1934 - Den første neglelak mod neglebidning lanceres.
·         1930 - pga. tidens store filmstjerner bliver neglelakkens popularitet hurtigt udbredt. Udtrykket skal være elegant og den første rigtige neglelakfjerner kommer på gaden.
·         1940 - Filmstjernen Rita Hayworth laver ny mode, med sine lange røde negle og udtrykket skal være glamourøst og forførende. firmaet Elisabeth Arden lancerer en knaldrød neglelak til 75 cent flasken.
·         1950 - Dvs. neglelakker findes nu i mange af forskellige farver og neglemoden bliver, letter og lysere, ovale i stedet for spidse.
·         1960 - Neglemoden dikterer stadigvæk lyse negle og især de koralfarvede negle er populære.
·         1970 - De kunstige negles årti. firkantet natur tro negle af akryl (der er meget stærkere end naturlige negle) bliver utrolig populærere, og mange får lavet dem på skønhedsaloner. Den vandfaste lim til neglene er ikke opfundet.
·         1973 - Den første rigtige lim til kunstige negle opfindes.
·         1975 - Man finder ud af at det stof man fremstillede de kunstige negle af, er giftigt. I USA tvinges fabrikanterne af de kunstige negle til at opfinde en mindre sundhedsskadelige formel.
·         1976 - De firkantede negle bliver moderne.
·        
1979 - Man er begyndt at fremstille kunstige negle af glasfiber og at påsætte små forgyldte neglesmykker.
Det første VM i negle afholdes.

·         1985 - Similisten og klistermærker til negle bliver populærere og de første engangsnegle med lim bagpå introduceres.
·         2001 - Kommer så neglepiercingen.