Fordyb dig

Racer

           

Bomuldshund: bomuldshunden kommer fra Madagaskar.  piraterne brugte bomuldshunden som skibs hund. En bomuldshund kan både være sort, grå og hvide de fleste er hvide. Bomulds hunden har en meget blød pels, bomuldshunden kaldes også en coton de tulear. En bomuldshund er en slags selskabshund, og det er den glad for.

Den føler sig utrolig knyttet til sin  familie og følger den overalt. Da bomuldshund er en lille race, er det ingen problem at have den med overalt.

  

Springer spaniel: En springer spaniel kan have mange farver. Den kan fx være sort, hvid, leverfarvet, eller tandfarvet. Springer spaniels pels er glat og under dækpælsen, er den tæt og blød. En springer spaniel kommer fra Spanien.

Racen er traditionelt brugt til at spore og indhente vildt. Det er en meget kærlig og livlig race, som normalt kan blive 12 – 14 år. Det er en god familiehund , som gerne vil gøre det godt og er hurtig og ivrig til at lære.

Den stammer fra Norfolk og Shropshire .Spaniels  er fra midten af 1900 – tallet.

 Racen er delt i udstillings – og arbejdshunde.

Desværre har racen forskellige helbredsproblemer. Udstillingsracen har haft forbindelse med en slags ”Raseri syndrom”, hvilket også andre typer spaniels har. Raseri syndromet betyder, at hunden pludselig angriber uden grund.  Dens øjne virker glasagtige, og det er som om den slet ikke ser omgivelserne. Det kan vare fra få sekunder til få minutter, hvorefter hunden igen bliver sig selv.

Udseende

Det er en middel størrelse, kompakt hund. Dens pels er moderat kort med længere behåring på ben og hale.

Der er stor forskel på udstillingshunden og arbejdshunden. Udstillingshundene har længere pels, mere løs hud og hængemule.

Arbejdshunden har kortere og grovere pels.

Border collie:

Border collien har to slags pelstyper glathåret og moderat langhåret. Border collien kan have alle farver. Der er tale om en hyrde hund, der stammer fra grænselandet mellem England og Skotland Border Collier vil gerne arbejde, de er ekstremt energiske og kræver meget opmærksomhed. De er fantastisk lette at træne.og trives bedst i et hjem hvor den har opgaver den skal udføre, og hvor den får meget motion. Som alle hyrdehunde vil den forsøge at styre sin flok. Derfor ses Border Collien ofte. den er meget sød. Der findes border collier i rød/hvid og blå/hvid og lilac/hvid

labrador: hunde er rigtig søde. viste I at en labrador er god til at svømme. en labrador kommer fra Storbritannien 

Border collie

Picture

Labrador

Picture

bomuldshund

Picture

springer spaniel

Picture