Fordyb dig
VAND

hvor kommer vand fra? Vand det bliver pumpet op af jorden

vandet stiger op i luften, når det er man koger vand i en normal gryde, kommer der meget damp op. Damp er små dråber af vand, og damp er som en lille sky. Der stiger hele tiden damp op fra varmt vand. det kaldes fordampning. Når vandet er varmt , fordamper der meget.                 
Der stiger hele tiden damp op fra have, søer, åer, floder, træer og planter dampene stiger op i luften og bliver til skyer. Fra vand tårn til vand hane fra vand værket pumpes vandet op i nogle store tanke som ligger på toppen af en bakke eller i et vand tårn her fra presses vandet gennem vand rør inden det kommer ud gennem vand hanen. Andre GANGE HAR VANDET KUN VÆRET 10 TIL 20 ÅR OM AT NÅ  UD I VANDHANERNE. VANDET HER I GL. RYE. HER I GL. RYE BLIVER DER BRUKT 150 LITER OM DAGEN. HVORDAN BLIVER VANDET FOREURANET? VANDET BLIVER FOEURANET HVIS EN BONDEMAND LIGGER GØDNING PÅ JORDEN OG HVIS DER LIGGER DØDE DYR I VANDET. KAN DER BLIVE FOR LIDT VAND? JA DET KAN DER HVIS MAN BORER ET HULD I JORDEN. HVOR BLIVER GL. RYS VAND PUMPET OP? DET BLIVER PUMPET OP NED VED SIDEN VANDVÆRKET! KAN MAN SPARER VANDET I GL. RYE? JA DET KAN MAN NÅR MAN BØRSTER TÆNDER SKAL MAN LADE VER MED AT LADE VANDET LØBE OG NÅR MAN ER I BAD SKAL MAN IKKE GÅ SÅ LANG TID I Bad vi bruger meget vand i Danmark man/vi har regnet ud, at et menneske kan klare sig med 20 liter vand om dagen. De 20 liter vand skal bruges til at DRIKKE AT LAVE MAD AT VASKE Op AT VASKE SIG AT VASKE TØJ.

I Danmark bruger hvert menneske 200 liter vand om dagen. Når vi er hjemme, men vi bruger også meget vand når vi ardejder/er i skole.
 
På fabrikkerne bruger man meget vand til at lave papir, mad og andre ting. vi bruger vand. Hele døgnet bruger vi vand til mange forskellige formål. Vandet kommer når vi åbner for vandhanen det er nemt derfor bruger vi meget vand.
 Et brusebad bruger ca.80 liter vand. Vand kommer tilbage til jorden. Fra skyerne kommer der regn, sne og hagl. På den måde kommer vandet tilbage til jorden. Noget af sneen, regnen og haglene så fordamper det og bliver til skyer igen. Noget af vandet løber ud i åer og vider ud i havet. Noget at vandet siver ned i jorden.