Fordyb dig

Besøg på et dyreinternat

I denne uge, har jeg besøgt et dyreinternat i Århus, hvor jeg mødte en masse katte, 3 hunde, 4 kaniner, nogle heste  og nogle fugle. Alle dem der arbejdede på internatet var flinke. Jeg nåede ligefrem at blive ven med en lille killing og en 3-årig hunkat ved navn Sidse.

Sidse <3

Picture
Det var godt nok ikke et internat, der arbejdede for dyrenes beskyttelse, men det arbejdede til gængæld for dansk dyreværn (en anden dansk dyrorganisation). Alle dyrene så ud til at have det godt, men jeg tror de kedede sig. Mange af kattene lå enten og sov eller slappede af, men når man gik hen til deres bure gik nogle af dem hen til lågen, og håbede at vi ville kæle med dem, men vi havde desværre ikke tid til at kæle med dem alle. Alle dyrene på internatet var så søde, at man fik lyst til at tage dem alle sammen med hjem. Jeg fik lyst til at tage Sidse med hjem, fordi hun virkede så rar og var så fin. Faktisk havde jeg taget hende med hjem, hvis min mor kunne tåle katte og hvis jeg måtte. 

Simba og O´mally

Picture
Jeg mødte også disse to søde misser på internatet. De kom hen til os, da vi gik forbi buret. Jeg fik lov at kæle lidt med dem, men man skal spritte sine hænder, hvis man vil røre kattene og de syntes absolut ikke at mine hænder lugtede godt! Men de var utrolig kælne og søde.

Nogle af de dyr de får, bliver bare efter ladt udefor internatet, fordi ejeren enten ikke vil have dyret eller også kan han/hun ikke have dyret, fordi de er blevet allergiske eller skal flytte. Men et liv på et internat er jo ikke et rigtigt dyreliv. En hund eller kat skal jo bo hos deres egen rare famillie i et trygt hus, hvor de er i gode hænder og bliver behandlet godt. Det syntes jeg alle dyr har krav på. Når de bliver købt som unge, er det meningen at de skal have et ordenligt hjem og ikke bare blive sat af på et internat, når ejeren ikke lige gider mere.

Et rigtigt dyreliv (handler om mine dyr!)

Mine dyr lever et rigtigt hundeliv(og hamsterliv!). Hvis hundene får lov at sove inde i stuen, sover de somregel inde i min seng. Begge hunde er mellem-pudler og 8 år gamle. Men det betyder ikke at de er rolige. Tvært imod! Når jeg kalder dem op i sengen, skal de først lige mose rundt i lang tid og så skal de lige op og slikke mig i hovedet og se om jeg sover, før de ligger sig ned i fodenden og sover. Den ældste af hundene er 4 måneder ældre end den anden.  Han hedder Samson og er abrikos farvet. Han er den mest adrette af de to hunde, og han kan virkelig løbe stærkt (især når han stikker af!) Han er meget svær at tage billeder af, fordi han simpelthen poserer for kameraet! Den yngste af hundene er sort. Hun hedder Wendy. Hun ELSKER mad og tigger stortset hele tiden om mere. Hun er ret pølse formet, så derfor kalder vi hende Pølle. Begge hunde har deres vand, mad og kurv i vores bryggers, men de vil meget hellere være inde hos os andre i stuen. De følger min mor overalt. Når de får kødben, knurrer de begge to af hinanden, fordi de er Bange for at den anden skal tage deres kødben. Min hamster bor inde på mit værelse. Hun hedder Bianca og er 0 trekvart år gammel. Hun er en rigtig syvsover, og nogen gange sover hun fra kl. 24.00 til kl 21.00 næste aften! Jeg kan jo ikke have hende ude hele natten, og når jeg har haft hende ude i en halv time, sætter jeg hende ind i buret igen og så giver hun den gas! Nogen gange løber hun så hurtigt, at man ikke kan se hendes ben!
Hun lamer rigtig meget, når hun løber så hurtigt, så jeg bliver nød til at sætte hende ud i computer-rummet.
Alle mine dyr har det godt derhjemme. Du skal også huske at passe godt på dine dyr, for så får alle det meget bedre.
Picture
her er min hamster på vandretur i østrig :-)
Picture
her er mine hunde i gang med det såkaldte dyne mulleri!
Picture
her leger min hund sin ynlings leg 'cowboy johnny og cowgirl lizzie' :-)
Picture
her har min hamster fundet en hurtigere vej op i bjergene. ved hjælp af den såkaldte 'hjul-lift' går det nemt :-)

tak til:

Bente Eriksson

Dansk Dyreværn Århus

Dyrenes Beskyttelses Hjemmeside

Linda Kristensen

Jer der har læst min opgave!