Fordyb dig

Turistattraktioner i Danmark

Danmark er et lille ,men hyggeligt land, og det kan ikke diskuteres, som Hr. Fogh ville have sagt det.

f10. Rundetårnet i København er en stor turristmagnet. Tårnet er hele 41,8 meter højt og er kendt for, at den måde gangen snurre sig opad. Rundetårnet blev opført år 1637 og blev færdigbygget år 1642. Arkitekterne til dette pragtfulde byggeri hed: Hans Van SteenWinckel, Jørgen Scheffel og til sidst men ikke mindst Leonhard Blasius.

9. Tivoli er en forlystelsespark der vækker glæden i folk. Tivoliet i København blev grundlagt af Georg Carstensen i år 1843.
 Og er derfor blandt de ældste forlystelsesparker i verden!

8. Himmelbjerget er et perfekt sted, at tage til hvis du elsker natur og god gammel dansk hygge, så er dette det rette sted. Men nok om det, bakken måler helt op til 147m, også kalder man det for et bjerg!                                                                        Himmelbjerget ligger mellem Ry og Silkeborg. Oppe på toppen af Himmelbjerget er der også et tårn der hedder ”Himmelbjergtårnet”.  Tårnet måler helt op til 25 meter, så det kan kun anbefales, at tage op til Himmelbjerget

7. ”Den gamle by” ligger i Århus og er Danmarks Købstadsmuseum. Der er i alt 75 huse i den gamle by, husene er fra år 1500-1900 tallet. Husene fra 1900 tallet er rent faktisk hentet fra andre byer. Den første leder i Danmarks købstadmuseet var Peter Holm, han arbejdede hårdt for, at få anskaffet flere huse til købstadsmuseet. Han ville nemlig have at ”Den gamle by” skulle ligne bedst muligt de gamle gader i årene før os og længere endda.

6. Roskilde festival er musikelskernes fest.  Antallet af gæsterne stiger gevaldigt fra år til år, engang imellem falder tallet dog en smule, Men tag dig i agt, Roskilde festivalen er Nordens største festival og Europas anden største festival. Der er skam også propfyldt med gode og kendte sangere, som f.eks i år 2009 var hoved navnene: Coldplay, Slipknot, Kanye West, Oasis, Nine Inch Nails, Nick Cave og Pet Shop Boy.

5. Amalienborg er et smuk slot og er det største i Danmark. Amalienborg regnes rent faktisk for, at være et af de flotteste slotte i hele Europa. Du kan finde Amalienborg i Frederiksstaden i København.

4. Blåvand er en pragtfuld by, hvor Vesterhavet ligger lige ved siden af. Blåvand ligger i Varde Kommune og hører under region Syddanmark.

3. DR’s Koncerthus er en flot blå bygning som der også bliver kaldt for ”DR’s byen koncertsal”. Manden der står bag designede på bygningen hedder Jean Nouvel.  Der er plads til 1800 mennesker inde i DR´s koncerthus, Der er skam også et fascinerende orgel med 6000 piber. Så i det hele taget er Koncerthuset ret så fantastisk.

2. ”Der er et yndigt land” hedder Danmarks nationalsang. Sangen er skrevet af Adam Gottlob Oehlenschläger. Adam deltog i en konkurrence om, hvem der kunne skrive den bedste fædrelandssang ,og selvfølgelig vandt han. Et andet kvalificerede bud var også ”I Danmark er jeg født”, som var skrevet af H.C Andersen.   

1. ”Den lille havfrue” er en rent ud sagt turrist magnet. Men statuen har ikke hele tiden været i Danmark, Danskerne ville nemlig have statuen på verdens udstilling i Shanghai. Men nu er vores "lille havfrue"kommet tilbage til Danmark.

Nu har du lært lidt om de mange turristattraktioner, du kan finde i vores kære land.