Fordyb dig
Personer der bliver væk

Der findes mange historier om folk der bliver væk, her er en af dem:

DEN 2. JULI 1937 LETTEDE ET AMERIKANSK FLY FRA NEW GUINEA
OG FLØJ UD OVER STILLEHAVET. DER VAR TO MENNESKER OM BORD I FLYET.
PILOTEN VAR EN KVINDE, DER HED AMELIA EARHART (1897–1937). HUN VAR DENGANG VERDENS MEST BERØMTE KVINDELIGE PILOT.
HUN HAVDE TIDLIGER FLØJET ALENE OVER ATLANTERHAVET OG DEN MEXICANSKE GOLF.
NU VILLE HUN PRØVE AT FLYVE JORDEN RUNDT LANGS MED ÆKVATER.
DET HAVDE INGEN ANDRE GJORT FØR. DEN ANDEN PERSON I FLYET HED FREDERICK NOONAN. HAN VAR EN AF DE BEDSTE NAVIGATØRER I VERDEN. DET VIL SIGE, AT HAN VAR MEGET DYGTIG TIL AT FINDE VEJ MED FLY. TUREN BEGYNDTE I MARTS 1937. AMELIA OG FREDERICK VAR FLØJET TVÆRS OVER USA, SYDPÅ TIL SYDAMERIKA, HEN OVER ATLANTERHAVET TVÆRS OVER AFRIKA, INDIEN, BURMA OG AUSTRALIEN, OG NU VAR DE ALTSÅ NÅET TIL NEW GUINEA.
FRA NEW GUINEA VAR DET MENINGEN, AT DE SKULLE FLYVE TIL DEN LILLE Ø HOWLAND ISLAND, DER LIGGER LANGT UDE I STILLEHAVET.
DET VAR EN VANSKELIG OPGAVE. HOWLAND ISLAND ER MEGET LILLE, SÅ DEN ER SVÆR AT FINDE. DEN LIGGER OGSÅ SÅ LANGT FRA NEW GUINEA, AT FLYET AKKURAT VILLE HAVE BRÆNDSTOF NOK TIL AT FLYVER DERUD.
FORSVUNDET OVER STILLEHAVET

STARTEN FRA NEW GUINEA KLOKKEN 10 AM FORMIDDAGEN GIK FINT. MEN INDEN LÆNGE SENDTE AMELIA OG FREDERICK DE FØRSTE RADIOBESKEDER OM, AT DE VAR FARET VILD.
DEN SISTE BESKED KOM KLOKKEN 8.44 NÆSTE MOGEN OG SÅ BLEV DER STILLE SELV OM FOLK PÅ NEW GUINEA OG VAR FLIVET RADIO TAVS. AMELIA EARHART OG FREDERICK NOONAN VAR FORSVUNDET OVER STILLEHAVET. DER BLIV MED DET SAMME SAT EN STOR EFTERSØGNING I GANG AMELIAS MAND GEORGE PUTNMA VAR MILLIONÆR OG HAN VILLE BETALE MEGET FOR AT FINDE SIN KONE. TI SKIBE OG 65 FLYGENNEMSØGTE HELE OMRÅDET MELLEM NEW GUINEA OG HOWLAND ISLAND I 14 DAGE UDEN AT FINDE NOGET. DE FLESTE MENNESKER REGNEDE MED AT FLYET MÅTTE VÆRE LØBET TØR FOR BENZIN, OG DEREFTER VAR STYRET I HAVET. MEN INDEN LÆNGE DUKKEDE DER MÆRKELIGE OPLYSNINGER OP:EN RADIOAMATØR FORTALTE, AT HANN DEN 7. JULI HAVDE OPFANGET EN RADIOBESKED FRA AMELIA. HUN HAVDE FORTALT AT DEN VAR NØDLANDET PÅ EN KORALØ.
EN JOURNALIST AFSLØREDE, AT HAN HAVDE TALT MED AMELIA,
KORT FØR TUREN RUNDT OM JORDEN STARTEDE. JOURNALISTEN PÅSTOD, AT AMELIA DENGANG HAVDE AFSLØRET, AT HUN IKKE VILLE VENDE TILBAGE.
SENERE FORTALTE EN MAND, AT HAN HAVDE SIDDET I JAPANSKFANGESKAB PÅ ØEN SAIPAN I 1937, DA JAPAN HAVDE BESAT ØEN. I EN PERIODE HAVDE DER VÆRET EN KVINDELIG AMERIKANSK PILOT I CELLEN VED SIDEN AF HANS. HAN VAR SIKKER PÅ, AT FANGEN VAR AMELIA EARHART.
HAVDE AMELIA I VIRKELIGHEDEN VÆRET PÅ SPIONTOGT FOR DEN AMERIKANSKE REGERING? MÅSKE SKULLE HUN FLYVE OVER DEN LILLE Ø TRUK OG HER FOTOGRAFERE DE FÆSTNINGER, SOM JAPANERNE VAR VED AT BYGGE. OG SÅ VAR HUN BLEVET SKUDT NED.
ANDRE TROR, AT AMELIA BEGIK SELVMORD OVER STILLEHAVET
-MEN DET ER ALT SAMMEN GÆTTERIER.
HVAD MENER MAN DER SKETE?

DA AMELIA EARHART FORSVANDT OVER STILLEHAVET, VAR JAPAN I KRIG MED KINA.
historien er hentet fra bogen:
Mysteriet om spionen der blev væk


Picture
her er en historie der ikke er sand

historien hedder: oliver

En juleaften 1889 havde Larch samlet sin familie
i sit hus i en lille by i staten Indiana i USA.
Ca. klokken 11 om natten bad Oliver's far ham om at hente noget vand ude i brønden.
Han var kun kommet lige kommet udenfor, da han råbte om hjælp.
Alle løb udenfor, lyden blev hele tiden svagere.
det lød som om det kom oppe fra luften.
Familiens lampe lyste på hans fodspor, og man kunne se, at han var kommet halvejs, og så var der ikke flere spor, og der var ikke andre spor i sneen.

Denne historie er hentet fra bogen:
mysteriet om spionen der blev væk