Fordyb dig

Dyreforsøg

Der er mange dyreforsøg i Danmark. Men det er meget synd for dyrene; tænk på hvis din lille hamster eller din kanin levede i et lille bur, nærmest bare en kasse med låg og låge, og aldrig blev kælet med. Sådan er forholdene for forsøgsdyr nemlig. Der kan de nemt leve hele deres liv og bare håbe på at test‐produkterne er lavet ordenligt, så de ikke bliver syge. Herunder kan du se hvilke dyr der bliver brugt til forsøg:
Fisk, katte, fugle, krybdyr, fritter, kvæg, frøer, marsvin(gnaver), får, marsvin(hval), geder, mink, giraffer, mus, grise, padder,  hamstere, rotter, heste, ræve, hunde, skildpadder, høns, tudser, insekter, kaniner, andre gnavere  og andre rovdyr.

Som I kan se bliver en stor del af de dyreracer, der lever i danmark brugt til at teste: Kemikalier, vacciner, dyremad, rengøringsmidler, sminke og sæbe.
Det bliver testet på dyr, fordi dem, som laver produkterne, ved jo ikke altid på forhånd ,om ingredienserne er giftige eller har bivirkninger. Men hvis de har og bliver testet på dyr, kan dyrene blive meget syge, både fysisk og mentalt. Der er heldigvis lavet love og andet, der kan forhindre nogle at dyreforsøgene.
Picture