Fordyb dig

Foto instruktion

 

Hej. Vi er Freja & Ida. Vi går i 5. klasse og er begge 11 år. Vi har valgt dette emne fordi vi syntes det ville være sjovt og meget spændene at prøve noget nyt. Vi vidste ikke så meget om kameraer før vi begyndte, men nu ved vi faktisk en del. Her vil I komme til at vide noget om forskellige slags billeder, og kameraer og så videre. Vi har kun haft 2 dage til at lave dette projekt, det er derfor, vi ikke har lavet så meget, som man skulle tro man kunne lave på en uge.
Picture
Her er  der blitz, men det gør bare billedet mere "skinnende".
Picture
Her ødelægger blitzen billedet, fordi den spejler sig.
Hobbyen:

Det kan være sjovt at fotografere, men hvis det skal blive pænt skal man nok gøre sig meget umage, hvis man skal ha’ nogle gode billeder.  Du kan også ha’ nogle mål. F. eks kan du sige at du vil fotografere rigtig meget natur, eller bare én ting, som en blomst, eller et snefnug på en gren. 

Lyslægning:

Vi har læst en anbefaling om at bruge enten: halogen jod – lamper, eller 500 WATT E27 B lamper. Fordi at det er en fordel at kunne se skyggerne og lyslægning før man tager billedet. Hvis du tager billeder af ’ting’ så er det her vigtigt: Hvis du tager billeder af flade ting, som billeder, papir, og sådan noget, skal du helst tage billedet lodret ovenfra. Hvis du skal tage billeder af andre ting, som smykker, legetøj, flasker og så videre skal du tage billedet vandret forfra. 

Baggrunds valg:

Det er uden tvivl baggrunds papir du skal bruge hvis du skal fotografere store ting, som møbler. Hvis du skal fotografere andre ting, som er på størrelse med en skrive maskine, eller et kasse apparat, eller mindre, kan du bruge et lysbord.


Hvordan fotografere man fyrværkeri:

Når det er nytår er der mange der tager billeder af fyrværkeri, men hvis du har prøvet det, så ved du at det ikke er så nemt som det ser ud. Billederne bliver let rystede fordi det er mørkt. Fordi du skal holde kameraet i længere tid, fordi kameraet samler lys, og hvis der næsten ikke er noget lys, skal kameraet stå i længere tid og samle lyset, inden den tager billedet. Derfor er det en ret god idé hvis du tager et stativ med, så kan det stå så længe det vil, uden at blive rystet.


Bryllupsfoto:

Bryllupsfotografier, DET kan fotograferne li’. Især det med at, tage billederne udendørs. Ikke fordi det er nemmere på nogen måde, men fordi det ikke behøver en masse professionelt udstyr.

At være fotograf til et bryllup kræver meget. Man skal snakke med brudeparret. Må fotografen være med til festen, eller skal han/ hun bare stå og kigge på, og tage billeder? Også med hvordan billederne skal tages, der er mange brudepar der har en forestilling i hovedet om hvordan deres bryllups billede skal se ud, så det skal man også snakke om. Sørg for at snakke grundigt, for ellers kan det hele fører til en stor misforståelse.


Fordele ved digitalkameraet:

Der er mange fordele ved at ha’ et digitalkamera. Man kan for eksempel se alle billederne med det samme, og hvis billedet ikke bliver godt, kan det bare redigeres. Det koster heller ikke ekstra at tage flere fotos.
Der er to forskellige digitalkameraer: Spejlreflekskamera og Kompaktkamera.Er mange megapixels lig med god kvalitet?

Mange steder bliver mange megapixels beregnet som go’ kvalitet, men det er ikke det bedste altid.

En megapixels er egentlig bare en million pixels. Pixels er de ’prikker’ billedet er opbygget på. Så der er derfor det tit er bedst med mange megapixels, da billedet bliver ’skarpere’.  Så, jo flere megapixels, jo flere detaljer, og jo mere kan billedet forstørres. Så det er faktisk ikke nødvendigt med vildt mange megapixels hvis billedet bare skal vises til nogle på kameraet, eller på en skærm. Men hvis der ikke er særlig mange megapixels, og billedet skal blive til f. eks en plakat, kan det godt blive meget utydeligt.
 


Hvis man tager og køber en plexiglas plade, og ligger den 'ting' man skal tage billeder af oven på får man rigtig flotte spejlinger på billedet, Som man ellers skulle lave i et billedredigerings program. 

Du kan faktisk købe nogle billige kameraer, til helt ned til 400 kr. Og nogle koster helt op til 5 – 10 – 15.000 kr. De billige er dog ikke nær så gode som de dyre, for eksempel spejlreflekskameraer(de gode), de koster min. 2.500 kr. og kan koste op over 13. 000 kr.! Og et kompakt kamera ( det skal nu heller ikke kaldes dårligt) koster højst 2.500, og mindst 400 kr.

Der findes mange forskellige kompaktkameraer, og de fleste er små, så de er rigtig nemme og have med rundt, hvis man skal ud på ferie eller noget. Man kan godt optage video på den, men hvis man skal lave mange videoer skal man nok købe et videokamera, for det er mest til små videoer, da kvaliteten ikke er så god i video. Men selvom kameraet er så lille, kan det stadig godt tage gode billeder. Et kompakt kamera er et godt begynderkamera, da det er så lille og nemt. Der findes forskellige størrelser kompaktkamera, der er nogle der er så små man kan have dem i lommen og nogle man skal have i en taske, det er forskelligt hvad man har brug for. Det er svært at tage billeder når der er mørkt, med det lille kompaktkamera. Det er også nogle meget små knapper, der er på det lille kamera når det er så lille, er der nemlig ikke er plads til så store knapper. Et kompaktkamera koster fra 400 – 2.500 det kommer lidt an på hvor mange megapixels det har.

Tag gode mad fotos:

Det er ret smart at tage billeder af din mad. Hvis du tager billeder af din mad hver aften, vil du meget hellere tage billeder så det ser godt ud, så hvis du nu gerne vil have et godt billede, kan du jo ”anrette” maden på din tallerken, så det ser bedre ud. Så gør du dig meget mere umage når du f. eks tilbereder kødet, og når du sætter grøntsagerne på din tallerken.   Det er altid et bedre billede af din tallerken, hvis du KUN tager billedet af det, og ikke det der står bag ved, eller ved siden af, så sørg for at tage billedet lige så tæt du kan komme på tallerknen, så du får det hele med. Og hvis du samler billederne et sted, kan du jo kigge på dem, og finde ud af hvad og hvordan du vil anrette maden, når der kommer gæster.  Og hvis du glemmer og tage billederne, kan du sætte en seddel på komfuret, eller køkkenbordet, hvor der står at du skal huske det.