Fordyb dig

spring:


Hvis du vil have en god spring hund kræver det at du også selv arbejder for det. Du bliver nød til at være aktiv og løbe lange ture med din hund, så den kan få nogle muskler. Når din hund er klar, så start med 10 cm. Og så arbejd dig op på det du syntes passer til din hund. Men du skal være sød ved din hund, for ellers kan den brække noget, og så kan den ikke springe, længe. Så du skal tænke dig om får du sætter den fra 10 cm. Til 200 cm. For så meget kan du ikke presse din hund. Start fra 10-15 cm. Og så springer du sådan lidt, hvis din hund springer 30 cm. Da den var på 10. Så kan du godt sætte den 10-25 cm. Op.

Hvis din hund ikke er meget for at hoppe over, og hellere vil kravle under, så sæt noget på tværs i bunden. Så hunden ikke kan kravle under.

Jo, højere din hund er jo højere kan den springe. Hvis din hund er 126 cm. Høj så start på 30 cm. Jo højere din hund springe over bommen jo højere kan du sætte den op. Hvis din hund er 30 cm. Høj så kan du starte med 10 cm. Så kan du nok selv finde ud af hvor højt du kan sætte det. Men det gælder om at tage små skridt op af..

Du kan gå til agility med din hund. Der kan den lære at springe, kravle igennem rør, gå på vipper og så kan man lave slalom.

Hvis ikke hunden vil springe så spring selv med over. Når springene bliver for høje til at i kan springe over, så slip jeres hund løs. Sig til den at det skal blive, på den ene side og så gå over på den anden side, og så kalder du på den. Hvis den løber under eller uden om, så sæt springet ned så du også kan springe over igen. Om vinteren kan du træne inden for, hvis du har en stor stue eller et stort rum så brug det. Du kan sagtens bruge (en kost, 2 stole) så kan du starte ned ved jorden og så bevæge dig op, lige som du gør udenfor.  Hunden er nogle gange ikke så tryk ved at springe inden for.

Din hund er glad når du er det. Men hvis du er sur på den mens i træner, så får i ikke en god træning. For du kommer bare til at skælde hunden ud, selv om den gør noget godt. Og så prøver den en anden måde som viser sig at være mere forkert..

De bedste spring hunde er: blandinger, toldere,  dansk-svensk-gårdhund, schæfer, collier og border collier. Det er de hunde jeg har set som jeg syntes er gode, og de også anbefaler på nettet. Det kan også godt være en god ide hvis i øver hunden i at hoppe op på en sten…