Fordyb dig

Hunde tricks:

Sit:

Der findes mange måde at få din hund til at" sitte "på, men der er nogle af dem ,der ikke er lige så god som andre.  Den bedste måde ,at lære din hund at site på, er nok ved at tage en godbid, og så føre den ned foran næsen på den. Og så føre den ned mod rumpen. Så tvinger man den næsten ned i sit. Lige som hende damen her: . Men hun har lige lavet det. Der er også en dum måde at gøre det på. Det er ved at presse hunden ved i sit, det gør at hunden bliver forvirret. Og så tror den også nogle gange at du vil slås med den. Så det er en dum ide. Vi har ikke lige noget billede af det. Og så kræver det tålmodighed

Dæk:

Hvis du vil lære din hund at rulle-rundt, ville jeg nok sige, at du skal lære dem at dække først.

Dæk kræver, at man er tålmodig, og at man har mange godbidder. Det kræver også, at hunden kan lide godbidderne, for ellers vil den måske ikke gøre noget for dem. Du kan få den til at sitte ,og så kan du pege på jorden og sige dæk, eller også kan du føre hånd fladen ned mod jorden med godbidden under tommelfingere. Men pas på at du ikke træner for meget på ,så kan de ikke finde ud af det.

Rulle-rundt:

Få din hund til at dække og så tag en godbid foran den, så drejer du den hånd med godbidden i rundet i en cirkel til den ene side, så hunden følger med. Du roser den og giver den godbidden, du skal jo også huske at sige rul-rundt, Når den ruller skal du give godbidden lige med det samme ,ellers forstå den det ikke. Når den er god til det den ene vej, ville jeg nok sige ,at du også skulle træne lidt den anden vej lidt. For så bliver hunden ikke så rundtosset, og så får den ikke en skæv ryk, dens knogler skal helst være ens på begge sider.

Stå:

Din hund kan automatisk stå op. Men hvis du skal noget med den ,og den så sætter sig ned hjælper det jo ikke meget. Så derfor er det en god ide at lære dem at stå. Når de står op ,så siger du stå, eller du kan kalde på din hund, så kommer den over til dig ,og hvis den er ved at sætte sig ned ,siger du stå.

Tælle:

Når du vil have din hund til at tælle ,så start med at ligge 2 godbidder ud på gulvet. Så peger du på den, du vil have hunden skal spise først og siger ”1”, og så peger du på den anden og siger ”2” ,hvor den så skal spise det. Og så spiser den dem i række følge. Så bare gør det sværere for hunden efterhånden. Hvis det bliver for svært, så gør det nemmere igen.

Giv pote:

Få hunden til at sitte og så ræk hånden frem og bed om pote.  Vis altid føst, at du har godbidden ,og det gøre du ved alle tricks. Hvis du prøver, og det bare ikke virker så prøv igen og så tag hundens pote denne gang. Så giver du den en godbid og siger pote, men gøre det ikke for meget .

Bliv:

"Bliv" er meget vigtig for hunde, du kan komme til at bruge ”bliv” mange gange. Du kan brug den der hjemme ,hvis du skal ud og handle eller sådan noget. Så kan du sige bliv, og så gå ud af døren ,uden din hund bliver ked af det. For den ved at bliv betyder, at den ikke skal med. Du starter med ,at den skal dække og så siger du bliv og gå lige så stille væk, men ikke for langet væk for så rejser den sig op. Så øver du dig på den måde med hunden.

God fornøjelse med din hund.