Fordyb dig

                                          Historien

                            Samojedhunden.

Samojedhunden stammer fra det nordlige Rusland øst for Uralbjergene. De tilhørte nomadestammer, som brugte dem til at vogte deres rensdyr, og sommetider til trække deres slæder. Hundene fik navn efter en stamme der hed samojederne.
Hvis du vil se mere om Samojeden så klik her.

                         Grønlandshunden.

Grønlandshunden er en af verdens ældste hunderacer og har i lang tid været eskimoernes transport og jagtredskab. Skulderhøjde for hanner 60 cm og derover, tæver 55 cm og derover.
Hvis du vil se mere om Grønlandshunden så klik her.

                                 Malamuten.

Malamute stammer fra den nordvestlige del af Alaska , hvor den blev fremavlet af Mahlemut‐inuitter. Malamuten er verdens største og stærkeste slædehund. Den er kendt for sin gode udholdenhed og for sin store loyalitet og venlighed overfor mennesker.
Hvis du vil se mere om Malamuten så klik her.

             Den føste ekspedition til Sydpolen.

Den føste ekspedition til Sydpolen var næsten et væddeløb mellem Roald Amundsen og Robert Falcon Scott men det var Roald Amundsen der kom først til midten af Sydpolen, fordi han brugte slædehunde og ikke ponyer som Robert Falcon Scott. Der er nogle historier hvor slædehunden har været med til at gøre det muligt, at gennemføre ekspeditioner. Slædehunden bliver stadig brugt fordi de kan løbe langt og hurtigt.
Vil du vide mere om Robert Falcon Scott Så klik her.
Vil du vide mere om Roald Amundsen så klik her.