Fordyb dig

Håndbold regler

Picture

Overtrådt:

Overtrådt er når ens fod når man hopper ind i feltet, men har foden på stregen eller over stregen så er der overtrådt. Når der er overtrådt skal målmanden have den inde i feltet og spille den til en af de andre spiller uden for feltet.

To minutter !:

Man for 2 minutter, hvis man går noget ulovligt som her i filmen, så skal man ud og sidde på bænken i 2 minutter, så må ens hold være 6 spiller på banen i 2 minutter, hvis man får ialt i en kamp 3 2 minutters udvisninger så for man et rødt kort også må man ikke være mere med i kampen, men du kan også få direkte rødt kort det for man, hvis man går noget virkelig groft.

Angrebs fejl:

Angrebsfejl er når man har bolden så løber man direkte ind i forsvaren som står fuldstændig stille, men hvis forsvaren løber ind foran spilleren så er der kun frikast  (frikast er et stop i spillet, hvis nu man tager rundt om en af spillerne så er der frikast, frikast tages ved den stiblede linje og kastes tilbage af) hvis man laver angrebsfejl skal modsatte hold have bolden og så skal  bolden kastes fra det sted der blev begået angrebsfejl.

Dobbelt dribling:

Dobbelt dribling er når du tager en dribling og tager den op i hænderne og dribler igen så er der dobbelt dribling. Når der er dobbelt dribling skal det andende hold have bolden også skal de spille den fra der, hvor han/hun lavede den anden dribling også spille den til en anden fra ens hold. På den her video kan du se, hvordan en dobbelt dribling kan se ud.

For mange skridt:

For mange skridt er når man kommer til at tage mere end 3 skridt, hvis man laver for man laver for mange skridt skal det andende hold have bolden og spille bolden videre der fra, hvor den anden spiller lavede det fjerde skridt skal man aflevere bolden. i den her video kan man se det åbenlyst, men nogle gange kan det være svært at se.