Fordyb dig

Halvguder

Picture
Herakles: Eller Herkules som rommerne sagdeden gang,  Er søn af Zeus og Alkmene, som var dronning af Theben I den græske gudeverden er han den vældige stridsmand, Som stolt kæmper mod vilddyr, Og onde uhyrer . Af alle den i den græskemytologis verdens var figurer var Herakles den mest populære. Der er ingen anden halv - eller helgud, om hvem der er knyttet så mange sagn eller er blevet afbildet så mange gange på kunstværker og billeder. Han har kæmpet mod næsten alle de uhyrer, Der optræder i folketroen.Picture
Ajax: Ajax var ,ifølge Iliaden, konge af Salamis. Han var som de fleste græske helte trænet af kentauren Cheiron. Ajax deltog også i den trojanske krig, men var af gode grunde ikke med i den trojanske hest, han havde nemlig taget sit eget liv forinden. Det skete da Ajax var gået amok på en flok får, efter det var blevet bestemt, at Odysseus skulle arve Achilleus' brynje i stedet for Ajax. Ajax kommer til sanserne efter sin vildskab og mener at han ikke kan leve med skammen, han lige har bragt over sig selv, og tager derfor sit eget liv.

Picture
Bellerofon: Bellerofon er søn af Glaucus og Korinth. han hed rigtigt Hipponous. efter at han dræbte en der hed Bellerus. efter at han har dræbt ham bliver han fredløs og flygter til Argos hans konge Proteus.


Picture
Charon: var i græsk mytologi en færgemand, der sejlede de døde til dødsriget Hades
Charon var en gamle mand med gråt hår skæg og en lang kappe . De mennesker som var rige nok til at få en ordentlig begravelse sejlede han over floden Styx (som også var den flod Achilleus blev dybet ned i som spæd for at blive udødlig)
Picture
Filoktetes: Er søn af Poias, kongen over Malierne. Filoktetes var kendt som tidens bedste bueskytte. Som nok skyltes at han havede herkuleses bue som altid ramte sit mål. Inden den trojanske krig blev han bit i foden af en giftig slange. Stanken fra såret var sår frygtelig, at guderne derfor satte ham på en ø langt væk. Han var på øen i 10 år indtil Odysseus og Diomedes hentede ham, fordi de ikke kunne vinde en krig uden ham.