Fordyb dig

(Super) Mario

MARIO. Den modige og stærke blikkenslager fra Italien.
Han er lidt buttet, går i rødt tøj og redder altid Princess Peach fra Bowsers kløer.
FAKTA:
Skaber:
Shigeru Miyamoto.
Udseende: Lidt buttet, går (næsten) altid i det samme tøj.
Fjender: Bowser, Donkey Kong (kan variere i forskellige spil).
Styrke: Bliver superstærk når han bla. spiser forskellige svampe (kaldet Super Mushrooms).
Svaghed: Han er måske lidt forelsket i Princess Peach, for han vil altid prøve at redde hende.
Firma: NINTENDO.
Debut: Super Mario Bros. (1985)
Andet: Han har en bror, kaldet Luigi, og er en blikkenslager. Da firmaet oprettede bygningen i Amerika, hed blikkenslageren Mario Segali, deraf navnet.

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Luigi

LUIGI. Marios bror, som ikke er nær så modig som Mario, men meget tyndere (han har nok ikke spist nær så mange Super Mushrooms)
FAKTA:
Skaber:
Shigeru Miyamoto.
Udseende: Tyndere end Mario, og også lidt højere. Ligesom Mario går han også altid i det samme tøj medmindre han har spist en ’’power‐up’’.
Fjender: Bowser, Donkey Kong (det er faktisk de samme som Mario).
Styrke: Lidt det samme som Mario (når han spiser en Super Mushroom bliver han superstærk eller superhurtig osv.). Måske ikke nær så hårdtslående, men er meget hurtigere (selvom han nogle gange kan have svært ved at standse).
Svaghed: Han er meget bange. I spillet ’’Luigi’s Mansion’’ bliver han ejer af et gammelt hus og skal slås med spøgelser og andre uhyggelige ting.
Firma: NINTENDO.
Debut: Arkadespillet ’’Mario Bros’’ (1983).
Andet: Han er Marios bror, og følger ham i tykt og tyndt, selvom han er meget bange.

Princess Peach

PRINCESS PEACH.
Prinsessen som altid bliver kidnappet af Bowser. Oversat er hendes navn ’’Prinsesse Fersken’’, selvom hendes udseende ikke ser særlig ’’ferskenagtigt’’ ud.
FAKTA:
Skaber:
Shigeru Miyamoto.
Udseende: Pæn, slank, og har altid prinsessetøj på.
Fjender: Bowser Donkey Kong.
Styrke: Hun er god til at blive fanget af Bowser… hvis man kan kalde det en styrke.
Svaghed: Hun bliver fanget af Bowser meget tit, og hun er ikke så god til at slå fra sig.
Firma: NINTENDO.
Debut: Spillet ’’Donkey Kong’’ (1981) hvor hun hed Pauline, og var blevet fanget af Donkey Kong, ikke Bowser.
Andet: Hun regerer over kongeriget ’’Mushroom Kingdom’’, hvor hendes tjenere, Toads (det er ikke tudser, men svampemennesker) også bor.

Picture
Picture
Picture

Bowser

BOWSER: Den onde, stærke, og meget vrede hersker over Bowser Castle, samt Koopa Troopas, Goombas og en masse andre onde tjenere.
FAKTA:
Udseende:
Har et kæmpestort, pigget skjold, som han kan kravle ind i (ligesom en skildpadde) for at blive beskyttet. Han har også horn, og en stor mund. Han har altid piggede armbånd på.
Fjender: Mario, Luigi, Toads, Princess Peach.
Styrke: Han kan spye ild, er meget stærk og kan brøle meget højt.
Svaghed: Han har en blød mave, og han er måske lidt klodset. Alt i alt er han lidt for hyggelig til at være en ond hersker.
Firma: NINTENDO.
Debut: ’’Super Mario Bros’’ (1985).
Andet: Hed oprindeligt Koopa, men blev senere kaldt Bowser. Han tager altid Prinsesse Peach for at overtage Mushroom Kingdom.

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Biroller

Her skriver vi om de personer der ikke er nær så vigtige i serien ’’Super Mario Bros’’. Derfor står der ikke så meget fakta om dem.

YOSHI: Yoshi følger Mario i forskellige spil, men har også haft hovedrollen i forskellige spil (f.eks Yoshi’s Island). Han har en ekstremt lang tunge, som kan bruges til at spise fjender, eller forskellige planter der giver ham superkræfter (lidt ligesom Super Mushrooms). Han kan også ride rundt med folk på ryggen og lægge en masse æg, han kan kaste med.

BOWSER JR: Bowsers nevø, som altid kaster rundt med Koopa Troopas. Han har et mystisk tørklæde, som han tager for munden nogen gange. Han jager normalt Mario, og hjælper sin onkel med at holde Mario væk, men Bowser er altid den, Mario møder til sidst.

Picture
Picture
GOOMBA: En sær skabning. Den ligner lidt en Super Mushroom. Goombaer findes alene eller grupper, hvor de prøver at udslette Mario. Nogen gange betegnes deres konge som ’’Goomba King’’, en stor Goomba med moustache og kongekrone. Men oprindeligt er deres konge altså Bowser.

KOOPA (TROOPA): Den minder lidt om Bowser og Bowser Jr. Den er Bowsers tjener, og ret venlig. Der findes mange forskellige ting i Mario‐universet der ligner en Koopa, bla. de onde ’’Hammer Bros’’, som er Koopas med hjelme, der kaster med hamre. Dengang Bowser hed Koopa, blev Koopas betegnet som ’’Koopa Troopa’’, som er en slags slang (sms‐sprog) for Koopa Trooper. Det var nok fordi man ikke skulle forveksle dem med Bowser.

Picture
Picture
Picture
BOO. En ’’Boo’’ er et mærkeligt spøgelse, som tjener Bowser. Den er næsten udødelig og forfølger Mario, men når han vender sig om, og ser dem i øjnene, holder de hænderne for øjnene og står stille. De dør hvis de bliver ramt af en lysstråle eller noget andet lys. Derfor er de altid i mørke, gamle, forladte huse eller andre uhyggelige steder. Deres konge har været King Boo nogen gange, men de tjener normalt Bowser. (King Boo er bare en stor Boo med en kongekrone).