Fordyb dig

Pudder
Pudder er et meget normalt make-up produkt.Pudder kan enten være løst eller presset, det tages på med en pudderkvast eller svamp. Pudder skal bruges på huden til at dække små fejl eller ar. Pudder har forskellige farver der kan passe til alle hudtyper.

Læbestift
En læbestift er et make-up produkt, det består af  voksfarve og olie. Det bruges til læberne. Det er mest kvinder der bruger det. Der findes mange forskellige slags læbestifter fx. De mange farver de kan være matte eller blanke de kan indeholde glimmer og de kan være designet til at kunne holde i kort og lang tid.

Lipgloss er også en form for læbestift. Den er blank og ofte uden farve   

Mascara
Mascara er et meget typisk make-up produkt. Det bruges mest til at gøre øjenvipperne mørke, lyse eller farvet. Det bruges også til at gøre øjenvipperne længer og tykkere.
Den første mascara blev opfundet af Eugene Rimmel i det 19 århundrede. Oret rimmel betyder ”mascara” på portugisisk (rímel), tyrkisk (rimel), rumænsk (rimel), hollandsk (rimel), persisk (rimel) osv. Den moderne mascara blev opfundet i 1913 af en kemiker ved navn T.L. Williams til sin søster Mabel.
Myten siger at Mabel var forelsket og Williams ville hjælpe hende med at få fat i hendes udkårende. Denne tidlige mascara var fremstillet af brændbart støv og vaseline    

Eyeliner
En eyeliner er et kosmetikprodukt. Det er beregnet til at tegne på den våde kant ved øjet. Nu er de også begyndt at lave farvede eyeliner.